dijous, 11 d’octubre de 2018

Una classe d'hípica.

Dimecres 10 d'octubre

Eren les 6:30 del matí, era un dia plujós, com cada dimecres tocava anar al hipica aiguamolls a Palau.En arribar encara era aviat i ens aviem d'esperar uns 20 minuts per començar les classes, com ens sobraba temps,ens vam anar a preparar i vam començar les classes.
 

Primerament a un grup de la classe tocar-li ensellar el cavall, primer treure-li el fang que tenia el cavall i el pentinar,despres vam natejar els cascos dels cavalls i vam montar-li la sella, els cavalls ja estaven apunt perquè els companys que els tocava muntar sortisin a la pista.


Després d'ensellar el cavall vam anar a la classe i vam fer teòrica, vam aprendre els aires dels cavalls: pas, trot i galop. Vam veure un vídeo de cadascun dels aires del cavall de competició.


Després de la classe de teoria tocava esmorzar una mitja hora i començava l'hora de muntar. Vam anar a agafar cadascun el cavall que ens van assignar, quan vam agafar el cavall vam donar voltes a la plaça amb el cavall fins que tot el grup estigues preparat amb el seu cavall i anar a pista. A l'arribar a la pista vam donar unes voltes amb el cavall i no vam estari molta estona ja que als 20 minuts de començar la classe, va començar a ploure fort i vam anar cap a les cuadres a natejar els cascos dels cavalls.

Quan vam acabar la monta vam anar a netejar cuadres al començament estaven brutes ja que el cavalls havien passat la nit dins.


Pero vam natejar-les i vam treure la brutícis a la cuadra.

Despres de fer aquest proces vam emplenar les carretilles de palla i vam posar el menjar als cavalls.

Per ultim com era un dia plujos vam haver de posar els cavalls del camp a les cuadres, vam posar 3 o 4 cavalls cada company i quan vam ficar-los a les cuadres vam acabar la classes.
 
Va ser un dia dur pero molt divertit!!!

Victor Clemente
Cafemn A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada